Lancering nieuw magazine over Berlijn

Achtergronden over historie, politiek, cultuur en stedelijke ontwikkeling

Het Nederlandse taalgebied heeft eindelijk een speciaal magazine over Berlijn: STADTGEIST.
Niet zomaar een publicatie over ‚high-lights‘ van deze bijzondere stad. Het magazine verhaalt over de stad vanuit gepassioneerde belangstelling en gedegen kennis van zaken over historie, politiek, cultuur en stedelijke ontwikkeling.

Berlijn is meer dan alleen een toeristische topbestemming en hoofdstad van Europa’s meest invloedrijke stad. De hier samengebalde Europese geschiedenis geeft deze cultuurmetropool een volstrekt unieke, kosmopolitische uitstraling. Bovendien geniet de stad als regeringscentrum van de grootste economie in de EU – en de vierde van de wereld – een haast natuurlijk gezag. Belangrijke besluiten, evenementen en maatschappelijke ontwikkelingen in deze stad vinden hoe dan ook weerklank in de rest van het continent.

Het is ook de stad van de ‚eeuwigdurende‘ transitie. De stad was ooit cultuurhoofdstad van Europa, vernietigd in een alles verzengende oorlog, gedeeld door grootmachten, verenigd in een onzekere toekomst en nu groeiend met 50.000 inwoners per jaar. Voor wie Europa wil kennen, wie geïnteresseerd is in stedelijke ontwikkelingen, mag het fenomeen Berlijn niet missen.

Wie de Duitse hoofdstad kan doorgronden, krijgt meer inzicht in ‘Europa’ – zo is onze overtuiging. Als kenners van de Duitse hoofdstad constateren wij bij veel Nederlanders en Vlamingen een besef van zowel het belang van de Duitse politiek als de impact van Berlijn. Tegelijkertijd voelen wij steeds weer een behoefte aan meer achtergrondverhalen.

Met STADTGEIST hebben wij een medium in het leven geroepen met ruimte voor dergelijke verdieping.

Het magazine komt voort uit een unieke samenwerking tussen Berlijn op Maat en Urban Inspiration. Beide verzorgen naast experttours, ook workshops, presentaties en inspiratie-sessies over ontwikkelingen in en rond deze stad op de terreinen historie, politiek, cultuur en stedelijke ontwikkeling.

Wij informeren we u graag over de mogelijkheden.

Mogelijk voor interessante artikelen over stedelijke ontwikkeling uit deze eerste editie:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe edities? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze Updates.

Laat ons weten wat je van ons magazine vindt. Wat mis je? Wat kan er beter? En natuurlijk, wat vindt je er absoluut goed aan? Stuur het ons rechtstreeks via paul@urbaninspiration.nl of schrijf je reactie onder dit artikel. (Onder ‘gerelateerde artikelen’).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*