2009-2019: 10 jaar experttours naar Berlijn

De stad die het leven van velen veranderde

De tijd gaat snel: Urban Inspiration verzorgt alweer 10 jaar experttours naar Berlijn.

Mijn naam is Paul de Bruijn en ik leid je graag met veel passie door wat ik als ‘het andere Berlijn’ beschouw. Plekken die vaak minder bekend zijn, niet altijd mooie plaatjes opleveren, maar die zeker in je herinnering zullen blijven hangen. Ook vertel ik graag over de bizarre historie en hoe deze merkbaar is in het alledaagse leven en stedelijke ontwikkeling van het hedendaagse Berlijn.

Ik kom al lange tijd in Berlijn, dit jaar dus 10 jaar! Meermaals per jaar. De rondleidingen focussen zich op stedelijke processen, de rol van burgerinitiatieven, tegen de achtergrond van de politieke en historische context. Op deze website lees je over veel van de actuele stedelijke ontwikkelingen in dit grootste stadslab van Europa.

Samen met de deelnemers stellen we de stadsexpeditie samen aan de hand van specifieke wensen en de actualiteit van deze snel veranderende stad: plekken komen en gaan in hoog tempo.

Deelnemers aan onze stadsverkenningen komen terug met een ander beeld van de stad en haar inwoners. De geschiedenis van deze stad krijgt een gezicht en een vertaling naar het gezicht van de stad van vandaag. Mijn achtergrond als P&O-adviseur, projectleider, communicatie-adviseur, stadmaker en stadsgids komen in Berlijn allemaal bij elkaar.

Bent u geen expert, maar wilt u toch een andere Berlijn zien anders dan de toeristische hoogtepunten?
Dan is onze nieuwe Ontdektour zeker wat voor u. Bekijk de mogelijkheden of download onze brochure (pdf) en ontdek het andere Berlijn.

En wie wil bijblijven met de ontwikkelingen in Berlijn heeft twee mogelijkheden: